maandag 21 januari 2019

Hengeltempel..

De echte insiders wisten het al een tijdje. Het erfgoed van vader en zoon Schreiner 
Onvolprezen...
is gered. De karakteristieke toonbank en de ladekastjes zijn er nog.. En de hengels worden gewoon nog net als vroeger op 
de zelfde ambachtelijke wijze gebouwd, en dus is de klassieke uitstraling en fraaie vormgeving van dit unieke vis gereedschap uit de lage Landen weer te bewonderen, en wel bij Schreiner adept Jan Bassez.
 Hier wordt gewerkt..
True Legacy..
In de sfeervol gerestaureerde boerenschuur bij het landelijke Sint-Lenaarts slechts 20 minuten onder Breda, is te beleven hoe Jan de oude traditie met veel liefde en kunde voortzet in winkel, ontmoetingsplaats en atelier. 


Voor de echte liefhebber van retro en nostalgie een soort museum in feite.
Zeker een bewonderaar, maar zelf geen echte Schreineriaan, kwam ik er door de jaren hoofdzakelijk voor de Diamond spinner en reden voor mijn relatief late bezoek hier was voornamelijk een volle agenda en het gegeven dat ik destijds bang was dat deze weergaloze spinners na het sluiten van de winkel van de markt zouden verdwijnen, en dus had ik er een behoorlijke voorraad van aangelegd.  Jan maakt ze gelukkig nog steeds exact op de zelfde wijze. De nieuwsgierigheid naar de huidige status quo van dit aloude stukje Amsterdamse hengelsportcultuur werd afgelopen weekend dus eindelijk op heugelijke wijze bevredigd. De hengels blijven een lust voor het oog en de Schreiner Legacy is gelukkig in goede handen en wordt met nieuw elan voortgezet. Geweldig dat je deze stap gezet hebt Jan..!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten