maandag 19 oktober 2015

Alleen met de spinhengel.....


Minimum aan materiaal....
Héé....Mag ik ook op de foto...?!
...maximum aan actie...!
Te vroeg ?
Hoewel het penvis seizoen nog niet helemaal ten einde is, vandaag toch even op pad met niets anders dan een licht spinhengeltje... En dat pakte meteen goed uit... Als je bij nagenoeg iedere inworp plantenresten binnenhaalt is het eigenlijk nog een beetje te vroeg voor de spinhengel, maar de snoek zelf heeft daar verder geen boodschap aan bleek vanmiddag.. Al na een paar inworpen meldde zich de eerste, waarna er deze middag nog zes volgde.... Het was er dan ook een perfecte dag voor:  Een beetje grijs met een zacht windje en af en toe wat lichte motregen. Het blijft een bijzonder enerverende vorm van vissen... Lekker actief struinend met een minimum aan materiaal en een maximum aan actie... In deze verstilde atmosfeer komt het lichte materiaal het beste tot zijn recht, waarbij de aanbeten extra heftig aanvoelen.. Met nog niet al te lage water temperaturen is de snoek nu ook nog wat feller dan in de winterperiode.. Hoewel de dood aas visserij of trawlen op open water heel wat grotere vissen oplevert dan het gepeuter met een acht grams spinhengeltje in ondiepe slootjes;  dit laatste blijft toch mijn favoriete snoekvisserij.... Lekker rondstruinen door de weilanden...En groot of klein: De snoek blijft altijd even fascinerend....

6 opmerkingen:

  1. Lekker snoekavontuurtje met voldoende resultaat!
    Vergeet je de karpers niet, gezien weersvooruitzichten gaan we nog een mooie periode tegemoet!

    gr Andries

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De spinhengel lonkte even Andries.... Ja het ziet er goed uit voor de komende dagen, dus de penhengel gaat zeker nog niet naar zolder..!

      Verwijderen
  2. Mooie actie foto van die springende snoek, alleen met een megasnelle sluitertijd kans op een scherper beeld denk ik. wow de eerste keer dit jaar en gelijk verpest, zoveel vangsten. Ben het eens, het blijft een verassende leuk manier van vissen. De snoek op de eerste foto is zeker geen kleintje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het was meteen flink raak en volop genieten Fer....7 stuks in 1 middag had ik niet eerder meegemaakt... De springende snoek uit filmpje geknipt..!

      Verwijderen
  3. Je hebt helemaal gelijk. Lekker lopen, licht materiaal, veel gooien en veel actie, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat je zegt Boudewijn.... Ideaal ook voor de koude dagen...lekker actief buiten ipv binnen op de bank zitten.....

    BeantwoordenVerwijderen