zondag 27 augustus 2017

Sterk....

..die ook geen makkie was overigens....

De keren dat ik de waterkant bezocht dit seizoen gebeurde er nog niet veel spectaculairs... Tot dit weekend, want september nadert.. Het begon zaterdag met het verspelen van een mega grote jongen die gewoon niet te houden was.. De laatste lijnbreuk was jaren geleden, en ik werd weer even flink op m'n plaats gezet. De vis was na aanslaan heel even te zien, waarna deze vervolgens met ingehouden tempo gewoon overal naartoe zwom waar hij wilde.. De 0,28mm op een steeds strakker gedraaide slip en hoepelronde Flex XH waren voor deze knaap gewoon kinderspel.. Hij wist helaas een dikke bos vegetatie te bereiken, gaf nog even extra gas onder luid gekraak van nylon tegen planten, en daarna niks meer.... een onbeschrijfelijk drama dus.... Maar vanmorgen kwam meteen de verlossing.. 
Ik koos voor minder begroeid water en de brugpijler verderop bleek toch nét even te ver voor deze schitterende langgerekte krachtpatser... 




4 opmerkingen:

  1. Mooie bouw zeg. Lijkt wel een langgerekte barbeelkarper.

    Groeten, Michael

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De mooie tijd komt er weer aan Rombout. Tijd voor Karelkarpers!(Lees J.Weitjens De karper voorbij) oftewel 'spoelenleegtrekkers'.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Moet het boek nog steeds lezen... Ben nooit verder gekomen dan JB de Winter, Rini Groothuis & Thomas Lont....
    Succes de komende weken.. De Karelkarper hou je tegoed...

    BeantwoordenVerwijderen