woensdag 21 december 2016

Collateral Carp....

Zo kan het dus ook.....
In een nog niet eerder beviste sloot vang ik binnen de kortste keren drie snoeken over een afstand van nog geen vijftig meter..  Er wordt bijzonder fel aangebeten waarbij missers en losschieters gewoon in de opvolgende worpen alsnog verzilverd worden... Het water is helder en ondiep en er is prachtig te zien hoe de gretige rovers zich met de nodige golven en kolken op de spinner blijven storten... Mooier kan het niet voor de spinvisser.. En dit belooft wat, want ik heb nog zeker een meter of honderd te gaan tot het einde..... Maar dit optimisme blijkt iets te prematuur, want het water wordt hierna snel steeds ondieper en verdere aanbeten blijven uit; ze zaten gewoon alleen in het voorste gedeelte van de sloot.. Ook omliggende wateren leveren niets op en ik besluit huiswaarts te keren om nog één laatste vertrouwde stek aan te doen, alvorens aan de
al is het nog een heel gevecht...
borrel te gaan.. En ook hier geen snoek die
bijten wil... Maar dan ineens toch weerstand: Geen felle aanbeet, maar stevige constante trekkracht..  Je voelt meteen het verschil tussen de korte snelle uithalen van de slanke snoek, en de massieve kracht van karper. Alweer de tweede dit jaar, en aan de acht grammer nog een hele tour...  
Op naar de borrel nu...

8 opmerkingen:

  1. Vind vals gehaakt voor mijn gevoel altijd een beetje vals spelen, maar de dril is vaak wel bijzonder. De krachten die los komen zijn heel anders als de vis in de bek gehaakt is. En zo'n beste op zo'n licht rapiertje is niet mis. De snoeken hadden zeker allemaal ongeveer hetzelfde formaat in de eerste sloot?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja.. je vangt ze liever bij gericht pennen, maar het blijft aardig als je er een op de kant krijgt, want meestal schieten ze los..
    Klopt Fer... Het standaard formaat hier rond de 50-60cm..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kijk, een winterplek voor karper gevonden! Zo heb ik er bij toeval tijdens het snoeken al meerdere gevonden. Blijft een mooi gegeven die snoeken bij elkaar, zegt ook altijd wel wat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Bou..
      Ik las toevallig net je laatste bericht over winter karperen:
      Er overwintert op deze laatste plek behoorlijk wat karper terwijl het er relatief ondiep is, en er verderop veel diepere gedeeltes zijn die veel gunstiger liggen qua zon uren etc. ..
      Soms snap je er gewoon niks van.. Maar dat houdt de visserij interessant niet waar...

      Verwijderen
    2. Daarom ga ik liever uit van wat de praktijk mij vertelt en niet van de theorieën waar iedereen houvast zoekt. Het houdt ons aan het denken!

      Verwijderen
  4. Het mooie is dat je veel leert door de jaren, maar je toch altijd weer verrast wordt door iets onverwachts....
    Fijne feestdagen kerel & alvast veel succes in 2017 !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi avontuur Rombout en nog een beste karper!

    Groeten, Michael

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Michael..alles goed..?

    Ja zeker voor een licht spinhengeltje..!

    BeantwoordenVerwijderen