donderdag 5 maart 2020

Plug & play..


Snel raak..!


Vet !
Al na een paar inworpen kwam deze mooie en voor dit water wat slankere vis op de kant, dankzij de 8cm lange "Fat Iris". Een wat plompe, maar prachtig uitgedorste plug die zich door zijn wat hogere gewicht over lange afstand weg laat zetten. De actie is nogal stevig, want de hele hengel schudt van top tot cone mee, wat op zich best prettig is moet ik zeggen. Dus vangen pluggen zo niet alleen vis, maar ook de visser. Want voordat bijgaande fraaie rover toehapte, was ik in de winkel natuurlijk ook eerst zelf overstag gegaan voor dit koddige kunstwerkje. Zo heb ik intussen zes verschillende pluggen kunnen uitproberen, alle drijvend, en de meest succesvolle tot nu toe, op de meest verschillende wateren, is nog steeds de Spro Pikefighter Triple Jointed.  De subtiele actie is ook voor de visser een lust voor het oog en de plug is breed inzetbaar, want hij laat zich makkelijk naar verschillende dieptes sturen. 
Bij troebel water kies ik de "Albino Ghost", bij helder water de "Blue Shiner". 
Blue Shiner..

Waggelaar..


















Ook de Salmo Perch doet het goed, maar is meer geschikt voor 
wat dieper water, want hij duikt meteen naar beneden. Dus moest ik de prachtig waggelende plug wat langzamer en hoger vissen deze middag tijdens een zacht motregentje. En dat leidde tot de sensationele vangst van bijgaande gretige kanaalwolf, die echt op heรกllerlaatste moment in een flits opdook om de plug aan de oppervlakte onder de hengeltop met een plons en gespetter mee de diepte in te sleuren..  Fantastisch... 
In de afgelopen weken kwam er niet veel van vissen door een volle agenda en de dagen dat er wel tijd was waaide de hengel bijna uit m'n handen. Het water is met zulk stormachtig weer zodanig in beweging en troebel, dat de snoek naar alle waarschijnlijkheid moeite heeft om effectief toe te kunnen slaan, want er gebeurde niets meer. Het snoeken zit er dus op..
De kennimaking met het plugvissen was in ieder geval een fantastische ervaring, waar ik nog zeker jaren mee voorruit kan..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten