donderdag 24 september 2015

Balen door malen...

En de lens was ook nog beslagen.....
Sterker dan normaal...
Door de aanhoudende regenval van de afgelopen week wordt de polder bemalen, wat resulteert in trek in het water.. En dat is normaal gesproken goed nieuws.... De karper is er vaak actiever door... En de geur van het voer en aas wordt over een grotere afstand meegevoerd... Ik heb er vaak goede ervaringen mee gehad qua vangsten.... Maar dit keer pakt het allemaal heel anders uit.... Want de bemaling is sterker dan gebruikelijk.... De niet mis te verstane stroming is op deze plek zeer ongewoon en dermate groot, dat het de vertrouwde patronen van azende karper op de voerplek en bewegingen van de pen danig verstoort... Maar hier kom ik allemaal nét te laat achter...Dat de vis zich anders beweegt en gedraagt...Dat de bellen plekjes en bellen zelf kleiner zijn, en daardoor anders van vorm, minder duidelijk en sneller verdwijnen...Dat de pen, omdat deze dubbel zo hoog afgesteld moet worden en helemaal schuin staat, anders reageert dan normaal...Dus dat de korte schokkende beweginkjes van de schuin staande pen geen zeelt aanbeten zijn, maar gewoon karper...Dat de op het eerste gezicht klassiek ogende stofzuig aanbeten dus lijnzwemmers zijn...Dat de in de stroom meelopende pen dit keer geen over de bodem slepend aas is, maar een aanbeet. Ik verspeel 3 vissen door lijnzwemmers, waarvan ik er 1 gezien heb en dat was een hele beste jongen #*! Bijgaand, overigens mooi gebouwd, visje komt uiteindelijk op de kant als troostprijs..Tja...Zo is het nu eenmaal met ervaring: 
Je krijgt het altijd vlák nadat je het nodig had...

8 opmerkingen:

  1. Ja jongeh, soms(maar ook vaak...) loopt het anders dan je zou verwachten ;-). Mooi beschreven( herfstachtig...), heel herkenbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Dale..... Ja..Ja...Dat houdt het interessant voor ons penvissers toch...?

      Verwijderen
  2. Gelukkig is het niet altijd hetzelfde. Ik zou bijna weer naar Uithoorn verhuizen als ik je zo bezig zie. Heerlijk die polders, de zoektochten naar karpers.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee.. wist niet dat je hier ook gewoond heb Boudewijn...Leuk..!

      Verwijderen
  3. Hoi Rombout,

    toch weer vis! Bemaling kan zeker lastig zijn. Veel pielen met loodjes om de juiste afstelling te vinden, dobbers met een wat langere antenne; er zijn aanpassingen te doen die ervoor zorgen dat de aanbeten duidelijk door blijven komen.

    gr Andries

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Andries, Bij de gemiddelde bemaling lukt het normaal wel maar deze keer hadden ze de turbo erbij gezet denk ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zie dat je zelf bij het gemaal zelf geweest bent. Om de aanzuiging aan te passen? Nou ja, weer allemaal kennis voor de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. LOL....Kon het maar Fer.... De vraag is misschien of het met de ervaring in kwestie veel anders gelopen zou zijn.......

    BeantwoordenVerwijderen